-

Hofors tappar i företagsranking

Under onsdagmorgonen presenterade Svenskt Näringsliv resultatet av sin årliga företagsranking.
Hofors hamnar på plats 198 av landets kommuner, vilket är en sämre placering än fjolårets.

Tidigare i år presenterade Svenskt Näringsliv enkätresultaten från sin årliga ranking som tar tempen på landets företagsklimat.
Det samlade omdömet för Hofors var då 3,39 på en sexgradig skala.
Onsdag 22 september presenterades rankingen och Hofors hamnar på plats 198 och tappar alltså 49 placeringar.

– Fem kommuner i Gävleborgs län tappar i rankingen och fem går framåt. Hofors är den enda gästrikekommunen som tappar och för Hofors del gäller det helt enkelt att göra en omstart nu. Man måste gå tillbaka till det arbete man gjorde för några år sedan och det gäller att få till ett bra samarbete mellan politiker, tjänstemän och företag igen. Planen finns men den har tappats på vägen, säger Lotta Petterson, regionchef på Svenskt Näringsliv om resultatet av årets ranking.

Kjell Johansson, vd på Entré Hofors, kommenterar årets rankingresultat så här;
- Jag är övertygad om att årets resultat är en direkt reaktion på att Hofors kommun inte arbetat proaktivt med näringslivsfrågor de senaste åren. Näringslivsstrategin har lagts åt sidan under coronapandemin och istället har vi arbetat mycket med det som företagen behövt för stunden. Bland annat har vi erbjudit extra företagsrådgivningar. Vi kan inte annat än att hoppas att vi kommer in i ett mer normalläge snart och då gäller det att ta ett omtag.

– Oerhört tråkigt att vi tappat ytterligare. Det betyder att vi har mycket att ta ikapp när coronapandemin är över. Det är dags att öppna upp dialogen och företagsbesök igen, säger kommunstyrelsens ordförande Linda-Marie Anttila