Dominik Borvander, ägare av Problast

-

Lyckad satsning trots Corona

Företaget Problast storsatsade samtidigt som coronapandemin tog fart i Sverige.
– Det var att satsa eller lägga ner som var alternativen och jag valde det första, säger ägaren Dominik Borvander.

2016 startade Dominik Borvander företaget Problast i Hofors. Då som hobbyverksamhet och det blev en minst sagt svajig start.
– Jag startade tillsammans med en lackerare som ganska snart flyttade från Hofors. Därefter flyttade jag runt i några lokaler i Hofors och Långshyttan, men det blev inte hållbart.
Men så blev industrilokalen på Faluvägen 63 till salu och i februari stod Problast som ny ägare av de 500 kvadratmeter stora lokalerna.
– Jag har 500 kvadratmeter inne och 180 ute, men det behövs.


Idag har Dominik sex personer anställda.
– Den största delen i verksamheten är blästring av olika slag och fyra av mina anställda arbetar med just blästring. Sen har jag en snickare och en verkstadsmekaniker.


Problast köpte den stora industrifastigheten precis när Coronapandemin slog till i Hofors och resten av världen.
– Det fanns två alternativ. Antingen skulle jag satsa eller så skulle jag lägga ner. Jag valde att satsa.
Ett beslut som visade sig vara bra då det har varit full fart på verksamheten sedan dess.
– Någon kund har fallit bort, med anledning av Coronapandemin, men någon har också tillkommit. Bland annat Scania lastbilar som har högkonjunktur. Uppdraget jag har från Scania sysselsätter två man.


Sedan flytten till Faluvägen har ett loft byggts till i lokalen och här kommer Problast nystartade dotterbolad PB Resurs att husera.
– Det blir en skylt- och dekorverkstad där vi bland annat kommer att göraskyltar, banderoller och trycka på kläder. Vi har börjat lite smått, men snart är allt klart för att köra igång fullt ut, säger Dominik.