Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv

-

Hofors tappar i företagsranking-Ovanåker ny länsetta

Under onsdagmorgonen presenterade Svenskt Näringsliv resultatet av sin årliga företagsranking.
Hofors hamnar på plats 149 av landets kommuner, en något sämre placering än fjolårets.

Tidigare i år presenterade Svenskt Näringsliv enkätresultaten från sin årliga ranking som tar tempen på landets företagsklimat. Det samlade omdömet för Hofors var då 3,55 på en sexgradig skala.

Onsdag 23 september presenterade rankingen och Hofors hamnar på plats 149 av landets 290 kommuner. I fjol hamnade Hofors på plats 141 och tappar alltså 8 placeringar. I år tappar även Hofors sin plats som länsetta i rankingen, den platsen tas istället av Ovanåker som klättrat 63 placeringar och hamnar på plats 100.

Sex kommuner i Gävleborgs län tappar i rankingen och fyra går framåt. Ovanåker har lyft upp företagsfrågorna på agendan och har gjort ett jättearbete, vilket nu ger resultat i årets ranking. Att ligga på topp i rankingen kräver en del arbete av en kommun, för Hofors del gäller det att spänna bågen, ta nya tag och lyfta upp företagsfrågorna högre på kommunagendan igen säger Lotta Petterson, regionchef på Svenskt Näringsliv om resultatet av årets ranking. För Hofors del ska man ha med sig att det är tufft att vara bäst flera år i rad eftersom andra kommuner jagar och vill bli bättre säger Petterson.

Framtiden för företagsklimatet i Hofors Kommun

Vi frågade Lotta Petterson vilka tre frågor hon tycker är viktigast för Hofors Kommun att jobba med utifrån årets resultat. Fortsätt lyssna in vad företagen vill, möt upp och finns där, jobba med service och bemötanden, håll koll på att inte kommunens verksamheter konkurrerar med lokala företags verksamheter blev svaret från Petterson.

Kjell Johansson, vd på Entré Hofors, kommenterar årets rankingresultat så här;
Först och främst vill jag säga ett stort grattis till Ovanåkers kommun. Dom har gjort ett gediget arbete med sitt företagsklimat de senaste åren och landar som välförtjänt länsetta. För Hofors kommuns del gäller det att vi rannsakar oss själva och tänker efter hur vi vill arbeta med företagsfrågor i vår kommun framöver.