ScanArc Plasma Technologies ABs verkstad

-

Ny partner för ScanArc Plasma Technologies AB

ScanArc Plasma Technologies AB, med säte i Hofors, undertecknade nyligen ett partneravtal med Limearc Process AB.

LimeArc Process AB är sedan 2019 ett inkubatorbolag hos Movexum. Bolaget inledde sitt affärsutvecklande genom deltagande i utvecklingsprogrammet Boost Chamber där mycket fokus låg på att verifiera det nya sättet att bränna kalk. Bolaget antogs sedan till inkubatorprogrammet och har med stöttning av Movexum affärsutvecklat idén vidare och tagit de första stegen mot kommersialisering.

Om Limearc Process ABs plasmateknik för att bränna kalk skulle ersätta den nuvarande teknik som används av våra svenska pappersmassebruk skulle Sveriges koldioxidutsläpp kunna minska med sex procent, meddelar Movexum på sin hemsida.

Den 29 april undertecknade ScanArc Plasma Technologies AB, med säte i Hofors, ett partneravtal med LimeArc Process AB och bolagen ska nu tillsammans fortsätta att utveckla teknologi som bidrar till ett klimatneutralt samhälle. ScanArc är glada över att vara en del i detta samarbete där alla parter bidrar till ett viktigt ändamål. Genom att föra samman kompetenser kan vi tillsammans etablera tekniken inom en bransch där den kan skapa stor klimatnytta genom elektrifiering, säger Patrik Hilding, Teknisk Direktör Plasma System på ScanArc.

Mer om Movexum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer om ScanArc Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.