Gittan Eck, företagare i Hofors kommun

-

Ny salong öppnar i Hofors centrum

Den 24 januari slår Homologica officiellt upp portarna i Hofors centrum. Salongen har ett nytt koncept, men personen bakom idén är ett välbekant ansikte- Gittan Eck.

I februari är det 35 år sedan Gittan Eck började som lärling inom frisöryrket. 35 år och förutom frisör har hon en hel del annat på sin agenda när den nya salongen Homologica officiellt slår upp portarna den 24 januari. Ja, det har blivit en del utveckling genom åren, säger Gittan med ett leende. Eller vad sägs om, förutom frisör med både gesällbrev och mästarbrev, gymnasielärare inom frisör och naturbruk häst, ridinstruktör, kläd- och smyckesdesigner, mediyogainstruktör, nagelterapeut och massör inom tibetan facial lift.

Förutom Gittan kommer man att även att träffa på andra personer om man besöker salongen. Det är Cornelia som är nagelterapeut, Ann-Sofie som har yoga och Mira som är frisör. Några sista förberedelser väntar innan öppet hus den 24 januari.

Det har blivit lite rust den senaste tiden. Jag hade Lack och Lockar tillsammans med Annelie Henriksson i de här lokalerna fram till oktober då jag köpte ut henne eftersom hon studerar till lärare. Efter det har jag funderat och planerat hur jag vill ha det och under jul och nyår har jag rustat. Men nu är snart det sista gjort, säger Gittan.

Koncept för Homologica är en salong som är ekologisk, klimatsmart och inspirerar till hälsa och Gittan lägger stor vikt på samarbete med andra företag. Att träffa andra företag och nätverka är otroligt viktigt, det ger mycket och samtidigt får man tillgång till varandras nätverk. Vi kompletterar varandra bra i Hofors kommun.

Fredag 24 januari bjuder Homologica in till öppet hus i lokalerna i Hofors centrum. Jag är redan igång med verksamheten, men nu har vi en invigning där alla är välkomna att titta på lokalerna, träffa oss, se vad vi säljer här man kommer nog kunna provsmaka lite choklad också. Dessutom kommer de första 15 personerna som bokar någon av våra behandlingar att få en välfylld goodiebag.