Ewa Löfgren, företagare i Hofors kommun

2020-09-18

-

Ewa – ny butiksinnehavare i Hofors

 Sedan en tid tillbaka finns en ny butik i Hofors.
Det är Ewa Löfgren som öppnat ButiQen på Centralgatan.

Ewa Löfgren är nybliven butiksägare, men erfarenhet av att driva eget företag sträcker sig längre tillbaka i tiden än så.
- Jag gick en driftledarutbildning med inriktning mot jordbruk 1989 och efter det startade jag mitt första företag. Jag hyrde in dräktiga ston som fick föla på gården där jag bodde. Som flest hade jag 13 ston som jag tog hand om. En kul och lite annorlunda verksamhet.

Nästa företag Ewa startade var inom städ och det gjorde hon kort och gott för att hon såg behovet.
- Jag visste att det behövde folk till byggstäd så då fick det bli den inriktningen, säger hon glatt.

Just när det gäller städ är det fortfarande vad Ewa i huvudsakligen sysselsätter sig med i företaget EST Städ och trädgård.
- Jag har två anställda i det företaget och hon som är sist in är trädgårdsintresserad så det är toppen, säger hon.

Nyligen öppnade Ewa butik på Centralgatan i Hofors. Butiken går under namnet ButiQen och här hittar man framför allt kläder från Capri Collection.
- Men jag har även lite smink, skor, sovtröjor, Hemkokt från Söderhamn, betongalster och muggar. Lite av varje helt enkelt.

Ett händelserikt år på företagsfronten för Ewa Löfgren går in i de sista månaderna och planer för nästa år råder det ingen brist på.
- Nej då, vi får se vad som händer. Ett mål jag har för nästa år är att ha mer öppet i butiken och även att jag får mer tid till att vara i den.