Bild på Johan som äger Elon i Hofors

-

Nytt namn på butik i centrum

Elon byter logga och namnet Audio-Video försvinner

Jag tror det blir bra och för vår del blir det skönt att marknadsföra oss med endast ett namn, säger Johan Ericsson som driver Elon i Hofors. Fram till vecka 40 hette butiken i Hofors centrum Audio-Video/Elon, men från och med nu är det Elon som gäller. Jag ser bara positivt på det här, Elon har presenterat en ny logga som är snygg och stilren. Enda nackdelen för sos är väl att vi skyltade om hela fasaden för inte så länge sedan, men det är sånt som händer, säger Johan Ericsson med ett skratt. Johan Ericsson tog över Peckas foto den 1 maj 1990 och ganska snart döptes verksamheten om till Foto-Johan.

2001 blev butiken Audio-Video, 2007 lades Elon till och från och med vecka 40 är det endast Elon. För övrigt är det nästa år 30 år sedan som Johan blev egen företagare i och med övertagandet av butiken och han säger själv att han jobbat i butiken säkert tio år innan dess.

På frågan om det alltså blir läge att fira nästa år svarar han: Ja, det är klart att vi ska uppmärksamma det på något sätt. Vi har lite skämtsamt sagt att vi under en dag kanske ska samma priser som förr, men det skulle nog inte gå. En 42 tums tv kostade 69 000 kronor då…

Svensk Handel kom nyligen med en rapport där man förutspår att det kommer att finnas 11 000 färre butiker om elva år vilket innebär att ungefär 50 000 arbeten kommer att försvinna. Många butiker går en tuff framtid till mötes, framför allt är det konkurrensen från näthandel som gör det, säger Johan.

För Johan och hans företag har ett framgångskoncept varit att inrikta sig på mer än försäljning. Vi arbetar mycket med service. Reparationer och installering bland annat. Det tror jag är ett vinnande koncept. Jag tror på 30 år till med min butik.