Cesar och Helena Jorda, ägare av CHs Järn i Hofors

-

25 år med järnhandel i Hofors

Cesar och Helena Jorda som driver CH:s Järn i Hofors firade nyligen 25 år med järnhandel.

Drivkraften är att träffa alla kunder. Vi har fått höra att vi är ett familjärt företag och ungefär 40 procent av vår kundkrets kommer utanför kommunen, det säger Cesar och Helena Jorda som driver CH:s Järn i Hofors och som nyligen firade 25 år.

Den första april 1994 startade Cesar och Helena Jorda CH:s Järn. Då som nu ligger verksamheten längs med E16 strax innan du når Hofors från gävlehållet.

Vi bestämde oss för att starta järnhandel, jag kunde inget om verksamheten, men det kunde Cesar. Men det har gått bra och varit otroligt lärolikt, jag lär mig fortfarande något varje dag, säger Helena Jorda.

Vid starten 1994 köpte man in ett lager för 100 000, använde sig av ett rum i fastigheten, men man har minst sagt vuxit under de 25 åren och fyller numera hela huset. En järnhandel som även har maskiner, nycklar, skog, trädgård, gasdepå och uthyrning av diverse maskiner. Så kan man på ett kortfattat sätt beskriva CH:s Järns verksamhet.

För tre år sedan stod man dock inför ett avgörande beslut för företaget. Det företag som vi hade samarbete med när det gäller att hyra ut maskiner bestämde sig ör att sluta med det på flera orter och Hofors var en av dem. Det var en stor del i vår verksamhet och vi stod egentligen inför valet att satsa på egna maskiner eller lägga ner företaget, säger Helena. Valet föll på att satsa, man köpte in en egen maskinpark och anställde en person. Det var ett lyckat val kan vi säga och naturligtvis roligt att kunna köra vidare i Hofors.

Affärsidé för Cesar och Helena har genom alla år varit med fokus på den personliga kontakten: Vi ska finnas här och jag tror att det är uppskattat hos kunderna.

På frågan om de upplever stor konkurrens från näthandeln svarar de: Ja absolut. Där har vi fått tänka till hur vi ska kunna mäta oss med den. Men vi gnäller inte på näthandeln, absolut inte, men det är svårt att konkurrera med den. Men vi har valt att inrikta oss på efterhandeln istället. Det har fått bli vår styrka för att möta konkurrensen med näthandeln och det är en tjänst som behövs.

Efter 25 år konstaterar Helena och Cesar Jorda att det fortfarande är roligt att åka till jobbet, varje dag. Det händer så mycket i den här branschen. Det blir spännande att se vad som händer framöver, säger Helena.