Linda Ekman, företagare i Hofors kommun

-

Lyckad start för Pelargon och Trädgård i Torsåker

Det blev en lyckad start för Pelargon och Trädgård i Torsåker. Vi har träffat Linda Ekman för att höra henne summera sin första tid med företaget Pelargonmuseum och Trädgård i Torsåker.

Det är jättehäftigt. Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle komma så mycket folk som det gjorde. Det känns som en bra start, så summerar Linda Ekman sin första tid med företaget Pelargonmuseum och Trädgård i Torsåker. En start som varit över förväntan konstaterar Linda Ekman som driver Pelargonmuseum och Trädgård i Torsåker. Ser jag till kassan så har jag haft över 4 000 betalande kunder under de tre månader jag har haft öppet. Men det har ju varit besökare här som inte handlat så själva besöksantalet är större, säger hon.

Pelargonmuseum och Trädgård har stängt för säsongen, men det kommer ändå att vara full aktivitet i växthusen. Under vintern kommer jag att producera så många sticklingar som möjligt. Sen blir det så klart vintervila för växterna också innan det är dags att väcka liv i dem till våren. Nästa år tänker jag försöka öppna så tidigt det går på våren, säger Linda Ekman.

Inför nästa säsong planerar Linda för att den dels ska pågå längre än årets tre månader, men även att det ska bli en del nyheter för besökarna. Jag börjar med café och pelargoner, efter det får perenner och sommarblommor ta över. Men jag planerar även att testa höstblommor för att förlänga säsongen. Även inredningsbiten kommer jag att utöka och jag funderat på att ha öppet i advent. Hur det blir i slutändan får vi se nästa säsong, det här året har varit lite av en testperiod och nu siktar jag mot nästa år.