REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender
Utvecklingsprojekt och samarbeten

Utvecklingsprojekt och samarbeten

Entré Hofors är delaktiga i en rad projekt med syfte att utveckla näringslivet i Hofors kommun och i regionen.

Det här är några av de projekt som pågår just nu:

Framtid Haga

Framtid Haga är en förstudie där vi provar oss fram med de första stegen för att förverkliga en stark vision i två huvud- inriktningar med ett antal delprojekt.

Trädgårdsstaden i Hagaparken innebär investeringar i växthus kombinerat med utveckling av mötesmiljöer och kommersiella försäljningsmiljöer, där vi kan utveckla nya gröna näringar och verksamheter. Särskilt kopplade till besöksnäringen, arbetsmarknad och integration. Vi går i för-studien från tanke till handling.

Kunskapsstaden i Hagaskolan innebär etablering av en plats för utveckling och lokalisering av nya och etablerade företag och organisationer inom kunskapsintensiva verksamheter. Den sätter Hofors på kartan och kan locka lokala, regionala och nationella intressenter inom vitt skilda områden. I förstudien förbereder vi för utveckling av platsen och testar verksamhetsinitiativ.

Läs mer om Framtid Haga härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Triple Steelix

Triple Steelix är en regional utvecklingssatsning som ska göra den redan framgångsrika stålindustrin i Bergslagen ännu starkare genom en effektiv samverkan mellan näringsliv, samhälle och forskning i regionen. Triple Steelix omfattar elva kommuner i tre län: Dalarna, Västmanland och Gävleborg.

Läs mer om Triple Steelix härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Clean Production Center (CPC)

Clean Production Centre i Hofors ska arbeta med att utveckla lösningar för resurssnål produktion i Bergslagens stål- och verkstadsindustri. Målet är att minska förbrukningen av råvaror och energi liksom mängden restprodukter, inklusive spillvärme.