REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender

2018-09-21

-

Premiär för ”Makertour – Mot Nya Höjder”

Sverige behöver fler ingenjörer.
Det sägs att det saknas över 50 000 ingenjörer idag och behovet kommer att öka. Därför behövs det åtgärder för att intressera barn och ungdomar för tekniska ämnen.
”Makertour – Mot Nya Höjder” är ett projekt som tar fasta på det här och snart kan man se Makertour-bussen rulla in i Hofors kommun.

”Makertour –Mot Nya höjder” är ett koncept som är framtaget av Linneuniversitetet i samarbete med Tekniska Museet. Nu gör man en satsning i Gävleborgs län och Hofors är en av kommunerna som kommer att delta i projektet.
- Sedan 2014 har man genomfört ett projekt i Kronoberg där resultatet varit utmärkt bra och därför vill forskarna bakom konceptet sprida det över fler delar av landet. Med tanke på att vi på 2047 Science Center, som idag finns i Dalarna, också håller på att etablera oss i Gävleborg, så var det också ett bra sätt för oss att komma ut till skolor och bygga ett kontaktnät över hela regionen, säger Marcus Haglöf, från 2047 Science Center, samt projektledare för satsningen i Gävleborgs län.
- Det handlar om uppsökande verksamhet. Bland annat så fyller vi en rosa buss med utrustning, teknik, pedagogiskt material och några pedagoger och så åker vi ut till skolor och genomför lektioner, laborationer och tekniska utmaningar med eleverna. Det är ett komplement till den ordinarie undervisningen och helt frivilligt för skolorna

När turnén påbörjas under hösten finns 80 bokningar från klasser i fem kommuner – däribland flera årskullar i Hofors kommun. Målet är att besöka minst 300 klasser i Gävleborgs län under de kommande tre åren.

Information om 2047 Science Centerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Information om Makertour-Mot nya höjderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster