REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender
Ung framtid

2017-05-24

2017-11-16

-

Ung Framtid på Folkets Hus i Hofors

Tisdag 23 maj arrangerades Ung Framtid på Folkets Hus i Hofors. 17 yrkeskategorier fanns representerade i 19 montrar och de presenterades av Petreskolans åttondeklassare.

Mässan Ung Framtid arrangerades för första gången 2002. Sedan starten har Petreskolans åttondeklassare på fått presentera det företag man gjort sin praktik på. Förra året valde man dock att göra om konceptet på Ung Framtid och göra det till en yrkesmässa där eleverna istället fick presentera en del av de olika yrken som finns i Hofors kommun.

Det blev ett lyckat koncept och även i år presenterade eleverna olika yrken som finns i Hofors kommun. Mässan höll öppet mellan 13 och 17 och under dagen kom det en jämn ström av besökare för att se elevernas arbete. Ung Framtid är ett samverkansprojekt mellan Entré Hofors, Petreskolan och företag i Hofors kommun. När mässan stängt hölls en prisutdelning där en jury, hemlig för eleverna, besökt mässan för att bedöma presentation av monter och yrket samt elevernas bemötande.

Den yrkeskategori som stod som segrare var stylister och på andra plats kom ingenjörer. Lärarnas egna pris "bäst hela vägen" vanns av yrkeskategorin sjuksköterskor.