REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender
Hofors klättrar i företagsklimat

2017-09-26

2017-11-16

-

Hofors klättrar i företagsklimat

Under tisdagsmorgonen presenterade Svenskt Näringsliv resultatet av den årliga rankingen av företagsklimatet i Sverige.

För Hofors del är resultatet än en gång positivt och man klättrar 27 platser från förra året. I maj presenterades resultatet av Svenskt Näringslivs enkätundersökning och det sammanfattande omdömet för Hofors har aldrig varit så högt som i år. 3.91 är det samlade omdömet för företagsklimatet i Hofors kommun. Det är en ökning från fjolårets 3.52 och 2015 låg omdömet på 3.39. Under tisdagsmorgonen presenterade resultatet av årets ranking och Hofors hamnar på plats 116 av landets 290 kommuner. I fjol hamnade Hofors på plats 143 och har alltså klättrat 27 antal platser. I och med klättringen till plats 116 innebär det att Hofors behåller sin plats som länsetta.

- Hofors har gjort en fantastisk resa när det gäller företagsklimatet. Ett riktigt bra gemensamt arbete. Utmaningen för Hofors framåt är att hålla i det här arbetet man nu har lagt grunden för. Att hålla i och förbättra ytterligare. Utmaningen nu är att bli topp 50, säger Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv.

- Det känns så klart fantastiskt roligt att se resultatet av Svenskt Näringslivs ranking. Resultatet visar att vi är på rätt inslagen väg med den näringslivsstrategi vi arbetat efter de senaste tre åren. Nu arbetar vi med att ta fram en ny strategi för vårt arbete 2018-2020, säger Kjell Johansson, vd Entré Hofors.