REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender
ScanArc Plasma Technologies AB

2017-02-20

2017-11-16

-

Almis tillväxtlista 2016

Almi presenterade nyligen sin tillväxtlista över 2016 och ett av företagen som placerar sig på topp 5 är ScanArc Plasma Technologies AB i Hofors.

- Vi är jätteglada att vi hamnat på tillväxtlistan och att man uppmärksammar ett företag från Hofors, säger Lena Birgersson, platschef på ScanArc.

I slutet av januari fick ScanArc Plasma Technologies AB delta på prisutdelning för de som placerat sig på topp tio på Almis tillväxtlista under 2016. Ett av kriterierna som företagen måste uppfylla är att ökat omsättningen med än 100 procent under ett år. ScanArc placerade sig på plats fem med sin ökning på 150 procent under 2016.

- Att vi ökat så mycket handlar dels om att har en ökad mängd reservdelsordrar men även om att vi är mitt i ett stort flerårigt projekt med stor påverkan på företaget, säger Lena Birgersson.

Kriterier för att hamna på Almis tillväxtlista: Underlaget är företagens bokslut föregående kalenderår (jämförelsen görs mellan två bokslut dvs. ett år, då bokslut kan upprättas vid olika tillfällen under ett kalenderår). Högst procentuell ökning av omsättningen ger en förstaplats i Tillväxtligan.

Följande kriterier är också nödvändiga att uppfylla för att ha en plats på listan:
*5-249 anställda
*5-500 Mkr i omsättning rörelseresultat >100 000 kr
*sunda finanser
*tillväxten ska i allt väsentligt ha skett organiskt