-

Välkommen ambassadör Sanna

Oktober månads ambassadör är Sanna Nordström

Du känner säkert igen henne från Hoforsbladet och Tjoho Reklam där hon arbetat sedan 2007. I Hofors är hon anställd hos Tobbe Johansson, men hon är även ägarinnan bakom företaget Sannas massage och träning.
Att hon har många järn i elden råder det ingen tvekan om då hon nyligen utökade företaget med att åka runt med Folkafiket och erbjuda kaffe och hembakat från sin gamla folkvagnsbuss.
Vi välkomnar oktober månads ambassadör för Lyft en företagare – Sanna Nordström.

Namn: Sanna Nordström.
Ålder: 45 år.
Gör: Anställd på Hoforsbladet och Tjoho Reklam och driver det egna företaget Sannas massage och träning.
Bor: Sandviken.
Familj: Nöjd singel utan barn.

Sanna, du är en välkänd person för många hoforsbor, men berätta lite mer om dig själv.
Jag är född i Stockholm och uppväxt i Los i Hälsingland. Jag har bott i Hofors i 20 år och för sju år sedan flyttade jag till Sandviken där jag fortfarande bor.
Varit gruppträningsinstruktör på Aerostep company många år. 

Om du skulle beskriva dig själv med tre ord, vilka skulle de vara?
Glad, omtänksam och lyhörd.

Vad gör du på fritiden?
Jag småtränar med bland annat promenader, tycker om att lägga pussel, plocka svamp och bara vara. Men mitt största intresse är nog att fixa med min folkabuss och umgås med andra folkvagnsnördar som mig.

Du är anställd på Hoforsbladet/Tjoho Reklam. Hur mycket arbetar du där?
Halvtid. Både på plats och hemifrån

Och resten av tiden?
Då driver jag mitt företag Sannas massage och träning.

Berätta mer om företaget.
Jag fick tillfälle att gå ner på halvtid från Tjoho och började 2019 utbilda mig till friskvårdsmassör. När jag var klar med den fortsatte jag till massageterapeut. Nu är jag även medicinsk massageterapeut. Alla kurser gick jag på Axelsons Institut i Stockholm.

Vilken massagedel är störst i företaget?
Nu är det väldigt varierande vad som efterfrågas. Men under pandemin var det mest behandlande massage eftersom många som satt hemma och arbetade fick ont i axlar och nacke. Jag har både behandlande massage, klassisk helkroppsmassage, taktil och min egen speciella Kombo. 

När startade du företaget?
Ja, det blev så att när resten av världen stängde ner i pandemin då startade jag mitt företag. I Mars 2020.

Var har du dina lokaler?
På Gävlevägen i Sandviken, men jag åker även ut på företagsmassage.

Berätta mer om den här folkabussen som är ett stort intresse.
Ja, folkvagnar har varit ett stort intresse länge och jag är med i en sammanslutning som heter Big Lake VW. Man kan säga att vi är ett stort gäng som gillar folkvagnar och ordnar egna utflykter och åker på andra vw-träffar runt om i Norden. 

Men folkabussen är inte bara en ”vanlig” buss, vad är den mer?
När jag var på ett event för många år sedan så var jag extremt kaffesugen och skulle köpa kaffe vilket visade sig vara slut och jag tänkte att det inte är något som får hända. Kaffet får aldrig vara slut. Jag tänkte där och då att skaffar jag någon gång en folkabuss, vilket var lite av en dröm, så ska det alltid finnas kaffe i den.
Man kan väl säga att där och då väcktes en idé som har fått legat och grott lite. För sex år sedan hittade jag äntligen en folkabuss som jag köpte och renoverade upp. Den besiktades 2021 och sedan dess rullar Folkafiket på vägarna. Kaffe och hembakat hittar du i den och jag brukar vara med på olika arrangemang och sälja. Bland annat var jag på Torsåkers Bluegrassfestival i år.

Beskriv hur en ”vanlig” arbetsdag ser ut?
Finns det ens! När jag masserar ser i och för sig dagarna lite lika ut, men jag har ju olika behandlingar och alla människor är olika så det är ändå varierande. På Hoforsbladet och Tjoho Reklam kan det vara lite mer varierade arbetsuppgifter. Kundkontakt, produktion, göra offerter, göra en logga m.m. 

Och sommartid blir det mycket bakning också. 

Vad är det bästa med att driva eget?
Att kunna vara anpassningsbar. Jag bestämmer själv hur jag vill jobba. Och alla underbara kunder. 

Vad är det sämsta med att driva eget?
Det är väl alla avgifter. Fler än jag någonsin kunnat ana. Det är mycket pengar som går bort ibland annat skatter och sociala avgifter. 

Hur marknadsför du dig?
Facebook och ibland annonser i Hoforsbladet och Din Lokaltidning. Via BokaDirekt och E-passi kommer nog min största kundkrets.

Vilka är dina största utmaningar som egenföretagare?
Att hitta nya lösningar på firman. Det går såklart upp och ner och det gäller att hitta på nya komplement att lägga till. Att utöka tjänsterna man erbjuder för att kunna hitta flera kunder.

Är du med i något nätverk?
Kroppsterapeuternas yrkesförbund. Att vara godkänd av dem är en kvalitetsstämpel på min verksamhet.

Jag har även mycket kontakt med en kollega i Kilafors som utbildade samtidigt som mig. Vi hörs ofta och rådgör med varandra. En nackdel med företaget är att man annars blir mycket ensam, då är det bra att ha henne som en slags arbetskamrat.

Sist, men inte minst. Avsluta meningen; Om fem år…
Det kan man aldrig veta, livet bara lever på. För ett år sedan trodde jag aldrig att jag skulle prata förgasare och kunna plocka isär en motor. Men det har jag gjort nu. Så om fem år vet man aldrig vad som händer. Det är något jag lärt mig genom åren.