-

Talpedagog, alternativt logoped

Hofors kommun, Elevhälsa

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Kvalifikationer/Arbetslivserfarenhet/Krav
Talpedagog - erfarenhet efterfrågas

Körkort/Krav
B

Om jobbet:

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt – oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar.
Läs mer på www.hofors.se Länk till annan webbplats.


Hofors kommun satsar aktivt på förskola, skola och fritidshem. Huvudmålet är att förbättra resultaten och att tända ett livslångt lärande. En omfattande satsning på IKT pågår. Hofors har under de senaste åren placerat sig allt högre i olika nationella jämförelser. Bland framgångsfaktorerna märks tidiga insatser, kollegialt lärande, personalcoachning och god tillgång på studiehandledare på modersmål. Alla nyanställda och vikarier inom förskola/skola får delta i introduktionsprogram. Kommunen har en välfungerande central elevhälsa med engagerade medarbetare som har stor erfarenhet och bred kompetens. Huvudfokus är att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Det samlade elevhälsoarbetet centralt och lokalt ute på skolorna är en mycket viktig faktor för elevernas trygghet, utveckling och måluppfyllelse. Inom det specialpedagogiska området, inklusive talpedagog eller logoped, arbetar elevhälsan även mot förskolan. Välkommen att bidra till fortsatt utveckling med din entusiasm, din erfarenhet och din kompetens!

ARBETSUPPGIFTER

Som talpedagog, alternativt logoped, inom Hofors kommun är du anställd hos den centrala elevhälsan och arbetar mot alla förskolor och flera skolor i kommunen. Du har ett stort intresse av att utifrån ett helhetsperspektiv samverka med elevhälsans övriga kompetenser. Du arbetar enligt gällande lagar och styrdokument. Du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp och ha en vilja att vara med och vidareutveckla kommunens elevhälsa. God förmåga till att bidra till samarbete och nära samverkan med olika aktörer och kompetenser inom kommunen och regionen är en förutsättning för ett framgångsrikt arbete. En stor del av arbetet görs ute på förskolorna och skolorna i nära samverkan med rektor och förskolans/skolans personal. Utifrån din profession arbetar du med barnet/eleven och identifierar och analyserar behov och språkliga sårbarheter för att sedan stötta språkutvecklingen. Du deltar i nätverksarbete runt barn/elever och ger konsultation till personal och rektor.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har talpedagogutbildning eller logopedutbildning. Du bör ha tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. I tjänsten ingår dokumentation i PMO. Det är en förutsättning att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och att du behärskar att använda dator som arbetsverktyg. Du har kännedom om förskolans och skolans organisation och styrdokument. Du har kunskap om och erfarenhet av arbete med barn/elever, speciellt med barn/elever i behov av särskilt stöd, god kännedom om aktuell forskning kring tal och språkliga svårigheter, samt gärna goda kunskaper om flerspråkighet. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet för tjänsten. Körkort *B*** och vid behov tillgång till egen bil.

ÖVRIGT OBS!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hofors kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om anställningen

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor: Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: 2022-01-01 Eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
Anders Bjerned, Chef Elevhälsa och stöd 070 - 289 92 14

Fackliga kontaktpersoner
Eva Hedman, Vårdförbundet 070 289 92 05

Ansök senast 1 november. Ange referens 60/21 i din ansökan