REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender
Hofors kommuns platsvarumärke

2020-09-03

-

Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS)

Hofors kommun

 

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt – oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar. Läs mera på www.hofors.selänk till annan webbplats

Som medicinskt ansvarig sjuksköterska ingår du i organisationen kvalitet och HSL. Inom organisationen ryms vitt skilda roller med det gemensamt att vi samarbetar med många andra.
MAS har ett nära samarbete med sjuksköterske- och rehabteamet och med verksamhetschef kvalitet och HSL.
MAS sitter placerad på Björkbacken tillsammans med flera samarbetsfunktioner och i närhet till sjuksköterske- och rehabteamet.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som MAS i Hofors innefattar en delad funktion där MAS-uppdraget utgör ca 50% av arbetstiden. Övrig tid samarbetar du med enhetschef för sjuksköterskor- och rehab samt ansvarar för implementering av rutiner.
Som medicinskt ansvarig sjuksköterska ansvarar du för att patienterna inom den kommunala hälso- och sjukvården får en god, säker och ändamålsenlig vård och behandling.
I rollen som MAS:
- kommer du att arbeta med kvalitet och säkerhet i den verksamhet som bedrivs inom vårdgivarens ansvarsområde; vilket omfattar särskilt boende och hemsjukvård samt omsorgen om funktionsnedsatta.
- kommer du att ha ett ansvar för att lagar och föreskrifter följs bland annat genom att utveckla och följa rutiner och riktlinjer, dokumentation enligt HSL, system för avvikelsehantering och verka för att dessa blir kända i organisationen.
-ansvarar du för att ge råd, undervisa, utveckla och stödja enhetschefer och hälso-och sjukvårdspersonal när det gäller förebyggande arbete samt hälso-och sjukvårdsfrågor.
- har du ett tillsynsansvar över kommunens hälso- och sjukvård i syfte att säkerställa god och säker vård som håller fastställda kvalitetsmått utifrån gällande lagstiftning.
- ansvarar du för utredning och anmälan till IVO enligt Lex Maria.
-samverkar du med andra inom förvaltningen samt externa aktörer.
-har du även ansvar som MAR, ansvar för medicintekniska produkter och att det finns rutiner vad gäller kontroll, tillsyn och utbildning.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska, vidareutbildning inom vård av äldre eller motsvarande är meriterande.
Tidigare arbete som MAS eller arbete med den lagstiftning som reglerar vård- och omsorgsarbete eller patientsäkerhetsarbete är meriterande.
Du ska vara van att arbeta självständigt och ha en mycket god samarbetsförmåga då arbetet innebär många kontakter både externt och internt.
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast: 2020-09-28
Referensnummer: 60/20

Kontaktperson
Cissi Hedwall
Verksamhetschef kvalitet och HSL
070 - 492 20 60

Facklig företrädare
Eva Hedman
Vårdförbundet
070-2899205

Övrigt

OBS! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hofors kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

OBS: Urval sker löpande, Tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstidens gång.