REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender
Hofors kommun - platsvarumärke

2020-05-14

-

Lärare i Textilslöjd

Solbergaskolan och Lillåskolan, Hofors kommun

Om arbetsplatsen

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt – oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar. Läs mera på www.hofors.selänk till annan webbplats

Hofors Kommun satsar aktivt på förskola, skola och fritidshem. Huvudmålet är att förbättra resultaten och tända ett livslångt lärande. Bland våra framgångsfaktorer märks kollegialt lärande, personalcoachning, god tillgång på studiehandledare på modersmål och ett väl fungerande elevhälsoarbete. Alla nyanställda och vikarier inom förskola/skola får delta i introduktionsprogram.
En omfattande satsning på IKT pågår, vilket bland annat innebär att alla elever får tillgång till en egen surfplatta. Kommunen deltar också i olika utvecklingsprojekt och internationella samarbetsprojekt. I kommunen finns även partnerförskolor inom lärarutbildningen.
Välkommen att bidra till fortsatt utveckling med din entusiasm, din erfarenhet och din kompetens!

Lillåskolan i Hofors och Solberga skola i Torsåker är F-6 skolor. Lillåskolan består av ca 200 elever, två arbetslag och två fritidshem. Solbergaskola består av ca 160 elever från F- åk 6. Båda skolorna är vackert belägen med skogen inpå knuten. Stämningen är god och kännetecknas av bra sammanhållning, samarbete och framåttänkande. Du kommer att växa i yrket och utvecklas på en mycket trevlig arbetsplats, där vi värdesätter och efterlever ett tydligt ledarskap på alla nivåer.
Våra tre ledord är kunskap, trygghet och hälsa.
- Kunskap: Vi strävar efter att erbjuda en stimulerande pedagogisk miljö för att skapa fantasi, kreativitet och lust att lära.
- Trygghet: Vår skola och vårt fritidshem ska vara en trygg arbetsplats för våra elever. Där ska alla känna sig välkomna, trygga och positivt bekräftade.
- Hälsa: Vi strävar efter att väva in fysisk aktivitet och goda matvanor i skolans vardag som ett medel att främja lärandet och därmed stimulera till ett livslångt intresse för kost och hälsa.
Som pedagog hos oss får du tillgång till introduktionsprogram, iPad, SmartBoards, förstelärare, specialpedagog och speciallärare.

Arbetsuppgifter

Vi utlyser nu 1 lärartjänst hos oss där textilslöjdundervisningen kommer att kombineras på två skolor. Vi söker en tydlig pedagog som aktivt vill vara med och utforma en skola för framtiden. Som pedagog hos oss kommer du att vara en av de nyckelpersoner som konkret och strategiskt arbetar för att alla våra elever ska nå kunskapskraven och utvecklas så långt som möjligt. På enheten arbetar vi regelbundet med kollegialt lärande och systematiskt kvalitetsarbete. Det är viktiga inslag för vår enhets fortsatta utveckling och sammanhållning. Din roll blir naturligtvis viktig även där.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Lärarexamen
• Lärarlegitimation
• Du är en tydlig och skicklig ledare
• Har lätt att skapa relationer med såväl elever, kollegor och vårdnadshavare
• Har en god samarbetsförmåga
• Tar egna initiativ och förmåga att utveckla din undervisning
Du ser varje barn och varje barns behov och deras olika förutsättningar och strävar efter att alla barn ska nå alla mål i skolan

Erfarenhet krävs.
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
75%
Tillträde: 2020-08-10
Ansök senast: 2020-06-05
Referensnummer: 37/20

Kontaktperson

Christoffer Forsman
Rektor

070-4531710

Facklig företrädare

Christina Maier
LF
070-78 30 890

Övrigt

OBS! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hofors kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.