REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender
Hofors kommun - platsvarumärke

2020-03-25

-

Idrottslärare, 50%

Värnaskolan, Hofors kommun

 

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt – oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar. Läs mera på www.hofors.selänk till annan webbplats

Hofors Kommun satsar aktivt på förskola, skola och fritidshem. Huvudmålet är att förbättra resultaten och tända ett livslångt lärande. Bland våra framgångsfaktorer märks kollegialt lärande, personalcoachning, god tillgång på studiehandledare på modersmål och ett väl fungerande elevhälsoarbete. Alla nyanställda och vikarier inom förskola/skola får delta i introduktionsprogram.
En omfattande satsning på IKT pågår, vilket bland annat innebär att alla elever får tillgång till en egen surfplatta.

Värnaskolan i Hofors är en F-3 skola. Skolan består av ca 180 elever, tre arbetslag och två fritidshem. Den är vackert belägen med skogen inpå knuten. Stämningen på skolan är mycket god och kännetecknas av bra sammanhållning, samarbete och framåttänkande. Du kommer att växa i yrket och utvecklas på en mycket trevlig arbetsplats, där vi värdesätter och efterlever ett tydligt ledarskap på alla nivåer.

Arbetsuppgifter

Som idrottslärare kommer du att ansvara för undervisning i Idrott och Hälsa i år 1-3 samt simundervisning och planering av friluftsdagar. Vi söker en tydlig pedagog som aktivt vill vara med och utforma en skola för framtiden. Du kommer att vara en av de nyckelpersoner hos oss som konkret och strategiskt arbetar för att alla våra elever ska nå kunskapskraven och utvecklas så långt som möjligt. På enheten arbetar vi regelbundet med kollegialt lärande och systematiskt kvalitetsarbete. Det är viktiga inslag för vår enhets fortsatta utveckling och sammanhållning. Din roll blir naturligtvis viktig även där.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation i idrott och hälsa. I Lgr11 betonas vikten av positiva upplevelser av rörelse och friluftsliv i uppväxtåren som i sin tur har stor betydelse för ett senare fysiskt aktivt liv. Värnaskolan strävar efter att väva in fysisk aktivitet och goda matvanor i skolans vardag som ett medel att främja lärandet och därmed stimulera till ett livslångt intresse för kost och hälsa. Med anledning av detta så arbetar Värnaskolan aktivt med att integrera DFA - daglig fysisk aktivitet i den ordinarie undervisningen samt på raster genom rastaktiviteter.

Du är lyhörd för teorier och framsteg inom skolforskningen. Har ett öppet och nyfiket förhållningssätt till vad som gör skillnad och ger skolan framgång. Du är trygg och skicklig men samtidigt insiktsfull om din roll i lärprocessen. Du är flexibel. Har lätt att se möjligheter och lägger energi på sådant som går att påverka. Du är van med att arbeta formativt, strategiskt och strukturerat. Du är trygg och stabil i ditt ledarskap.

Erfarenhet krävs.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid
50%

Tillträde: 2020-08-10
1 st. tillsvidaretjänst, 50 %. Tjänsten kan ev kombineras med annan tjänst på skolan.

Ansök senast: 2020-04-14

Referensnummer: 22/20

Ange löneanspråk.

Kontaktperson
Stefan Danielsson
Rektor
0290 - 77 16 02

Facklig företrädare
Mikael Pettersson
Lärarförbundet
070-167 08 34

Övrigt

OBS! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hofors kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.