REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender
Hofors kommun - platsvarumärke

2020-03-18

-

Specialpedagog till Elevhälsa och stöd

Hofors kommun

 

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt – oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar. Läs mera på www.hofors.selänk till annan webbplats

Hofors Kommun satsar aktivt på förskola, skola och fritidshem. Huvudmålet är att förbättra resultaten och att tända ett livslångt lärande. En omfattande satsning på IKT pågår. Hofors har under de senaste åren placerat sig allt högre i olika nationella jämförelser. Ett exempel på det är Lärarförbundets Bästa skolkommun 2019, där Hofors Kommun är rankad på 10 plats i landet.

Bland framgångsfaktorerna märks kollegialt lärande, personalcoachning och god tillgång på studiehandledare på modersmål. I kommunen finns även partnerförskolor inom lärarutbildningen. Alla nyanställda och vikarier inom förskola/skola får delta i introduktionsprogram.

Välkommen att bidra till fortsatt utveckling med din entusiasm, din erfarenhet och din kompetens!

Arbetsuppgifter

Som centralt placerad specialpedagog på Elevhälsa och stöd arbetar du med ett hälsofrämjande, förebyggande och inkluderande fokus. Du arbetar tillsammans med rektorer och personal på skolorna för att skapa pedagogisk utveckling ur ett tydligt barn- och helhetsperspektiv för enskild elev och grupp. Du har lätt för att samarbeta med andra kompetenser inom elevhälsan och är flexibel, driven och engagerad i ditt arbete.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
- vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare till rektorer och personal i olika pedagogiska frågor såsom bemötande och metodutveckling.
- identifiera, analysera och delta i arbetet med att undanröja hinder för och orsaker till att elever stöter på svårigheter i sina lärandemiljöer.
- ha goda kunskaper om olika kartläggningsmaterial och digitala verktyg.
- i samverkan med lärare på enheten genomföra tester, kartläggningar och utredningar.
- bidra till skolornas utveckling, uppföljning samt utvärdering handleda runt åtgärdsprogram.
- vid behov ha kontakt med olika samverkansparter såsom Habilitering, BUP, logopeder, barn- och familjehälsa, ungdomsmottagning och socialtjänst.
- aktivt bidra till att underlätta övergångar mellan olika skolor, skolformer och mellan stadier inom skolan.
- ta fram underlag till chef för elevhälsa / huvudmannen inför beslut om resursfördelning m m.

Kvalifikationer

Lärarutbildning med tillhörande legitimation
Dokumenterad utbildning inom specialpedagogik, i första hand utbildad specialpedagog

Vi söker dig som har lång erfarenhet av arbete inom skolan och med bred pedagogisk insikt. Du inser vikten av tidiga insatser och har ett stort engagemang för att skapa tillgängliga och utvecklande lärmiljöer för alla elever. Du har goda kunskaper och erfarenhet av arbete med barn/elever inom NPF samt goda kunskaper om flerspråkighet och om språk- och läsutveckling.

Du har även goda kunskaper om IKT och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt erfarenhet av handledning och välutvecklad förmåga till samverkan och samarbete med olika kompetenser.

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet för tjänsten.

Körkort *B***

Erfarenhet krävs.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid


Tillträde 2020-08-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-17

Referensnummer: 18/20

  • Individuell lönesättning

Kontaktperson

Anders Bjerned
Chef Elevhälsa och stöd
070 - 289 92 14

Fackliga företrädare

Titti Juhlin
Lärarförbundet

070 414 13 67

Eva Hedman
Vårdförbundet
0290 - 77 15 29

Kristina Karlsson
Kommunal Mitt Västra Gästrikland
0290 - 77 18 07

Övrigt

OBS! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hofors kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.