REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender
Hofors kommun - platsvarumärke

2020-01-14

-

Ungdomscoach

Entré Ungdom, Hofors kommun

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt – oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar. Läs mera på www.hofors.selänk till annan webbplats

Entré ungdom är en mötesplats/ett aktivitetshus på fritiden för unga 6-18 år. Där barnkonventionen är styrdokument. Vi arbetar för allas lika värde. Vi tänder ett livslångt lärande och utvecklar individer med tilltro till sin egen förmåga att forma sin egen framtid. Entré ungdom består av områdena kultur, café, samhälle och öppen fritidsklubb.

Arbetsuppgifter

Du anordnar aktiviteter i ovan angivna områden inom verksamheterna kulturskola, fritidsgård, ungdomsinflytande och fritidsklubb.

Aktivitetsformer är utbildning, verkstad, coachning, event, råd och inspirationsaktiviteter. Du deltar aktivt och kreativt i alla verksamhetsområdena.

I tjänsten ingår aktiviteter och möten med barn och ungdomar samt planering, arbetsplatsträffar, marknadsföra och nätverka.

Din kunskap styr de aktiviteter du erbjuder under året. Det betyder att har du en bred kunskap kan du skapa varierande aktiviteter inom kulturskola, fritidsklubb eller fritidsgård. Här skapar du goda relationer med vår målgrupp.

Ditt specifika ansvar är samhällsområdet. Här ska du strategiskt utveckla ungdomsinflytandet, här ingår en påse med pengar som är ett redskap för att uppmuntra unga att starta egna projekt. Du har ett specifikt ansvar att bevaka lagstiftningen barnkonventionen och ingå i bildandet av en barnkonventionsgrupp.

Under året arbetar du även på andra mötesplatser i samhället, ex skola, föreningslokaler, naturen etc.

Kvalifikationer

Eftergymnasial utbildning, yrkes- eller högskoleutbildning med en tydlig profilering inom ovan angivna områden/verksamheter.

Din kunskapsbredd är meriterande likaså är dokumenterad erfarenhet/kunskap från arbete med barn och ungdomar.

Du ska vara social, positiv och lyhörd. Verka naturligt i kommunens värdeord: ansvar, respekt och profession. Du är bra på att skapa kontakt, förtroende, sätta barn i fokus och ha drivkraft.

Arbetet växlar under året och kräver stresstålighet därmed behöver du ha stort tålamod och vara flexibel. Vi är en liten arbetsgrupp som arbetar nära varandra, det kräver god samverkansförmåga och entusiasm.

Tjänsten innehåller både dag och kvällsarbete. Vi har krav på utdrag från Polisens belastningsregister.

Erfarenhet krävs.
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-03-02
Tillträde v.10 eller snarast.
Ansök senast: 2020-02-05
Referensnummer: 4/20
Lön enligt avtal.

Kontaktpersoner
Ritva Snellman
Kulturchef

073-809 41 24
Eric Linngård
Ungdomscoach
070-167 08 42

Fackliga företrädare
Eva-Marie Bodin
Lärarförbundet
070 - 273 72 39

Kristina Karlsson
Kommunal Mitt Västra Gästrikland
0290 - 77 18 07

Övrigt

OBS! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hofors kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.