REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender
Hofors kommun - platsvarumärke

Text

2019-06-28

-

Bibliotekarie med IT och funktionsansvar

Hofors kommun

 

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar. Läs mera på www.hofors.selänk till annan webbplats

Hofors biblioteksverksamhet består av huvudbibliotek mitt i centrala Hofors samt ett integrerat folk- och skolbibliotek i Torsåker. Biblioteksverksamheten ska hösten 2019 bilda ett team med varierande kompetenser som samverkar för en hållbar framtid. Alla i teamet har egna ansvarsområden men arbetar över gränser. Ett team där den gemensamma prestationen är viktigare än den individuella.
Några inledande utvecklingsområden är framtagna, där ska teamet finna en strategi för genomförandet. Fortsättningsvis ska teamet med kommuninvånarnas bästa i fokus och med de resurser som finns, skapa en tydlig och hållbar biblioteksplattform.

Arbetsuppgifter

Till teamet söker vi nu en kollega som antar utmaningen och har huvudansvar för IT och funktion, webb, sociala medier.
I tjänsten ingår ansvar för bibliotekssystemet Book-it. Biblioteken ingår i HelGebiblioteket vilket är ett samarbete med alla folkbiblioteken i Gävleborgs län. Du ingår i nätverket.
Du med din kompetens ska inspirera och ge förslag i teamet om framtida IT möjligheter och framförallt i bibliotekets IT miljö: utvecklingsprocesser, personalens vidareutbildning, bokhallarnas utseende och innehåll, besökarens behov, det digitala utbudet och tjänster.
Du är länken till kommunens IT avdelning. Du utvecklar vår webb och marknadsföring.
Teamet består av sex personer det innebär att du också deltar i bibliotekets ordinarie verksamhet med informationssökning, inköp av medier, programverksamhet och service till våra besökare.

Kvalifikationer

Examen i biblioteks- och informationsvetenskap alternativt annan IT inriktad högskoleutbildning med erfarenhet av biblioteksarbete.
Krav är att du har kunskap inom Book-it, erfarenhet av arbete med webb och sociala medier. Meriterande är kunskap i HelGesystemet.
Dina teamegenskaper är viktiga och hur du verkar för värdegrunden respekt, professionalism och ansvar.
Erfarenhet krävs.
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-09-09
eller enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2019-08-02
Referensnummer: 68/19

Kontaktpersoner
Ritva Snellman
Kulturchef
073 - 809 41 24

Frida Eklöf
Bibliotekarie
070 - 086 02 81

Facklig företrädare
Emilie Lindberg
Vision
070 - 086 02 70

Övrigt

OBS! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hofors kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.