REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender
Hofors kommun - platsvarumärke

Text

2019-06-25

-

Biträdande rektor

 Petreskolan, Hofors kommun

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt – oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar. Läs mera på www.hofors.se

Petreskolan är kommunens enda 4-9 skola, vi har hög lärarbehörighet och skolan upplevs som lugn och trygg av elever, vårdnadshavare och personal. Vi arbetar medvetet med en tydlig organisation där eleverna ska få ett helhetsgrepp över sina studier. På skolan kommer det till läsåret 19/20 att gå omkring 450 elever, på skolan finns även kommunens grundsärskola och träningsskola.

Skolan har ett nära samarbete med elevhälsan och deras olika kompetenser vilket gör att vi kan tillgodose de allra flesta elevers individuella behov. En omfattande satsning på IKT pågår, vilket bland annat innebär att alla elever på Petreskolan har tillgång till en egen Chromebook

Hofors Kommun satsar aktivt på förskola, skola och fritidshem. Huvudmålet är att förbättra resultaten och att tända ett livslångt lärande och Hofors har under de senaste åren placerat sig allt högre i olika nationella jämförelser.

Bland våra framgångsfaktorer märks kollegialt lärande, personalcoachning och god tillgång på studiehandledare på modersmål och ett väl fungerande elevhälsoarbete. Alla nyanställda och vikarier får delta i introduktionsprogram.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor ingår du i skolans ledningsgrupp tillsammans med rektor och representanter för skolans arbetslag. Den tjänst du tillträder kommer att utformas utifrån de kompetenser du besitter men kommer primärt att vara riktad gentemot åk 4-6 och särskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning och erfarenhet av ledarskap i grundskoleverksamhet samt har ett stort intresse för skolutveckling, av att skapa trygghet och arbeta med skolans värdegrund och att söka samarbete och samverkan både internt och externt.
Det är meriterande om du har rektorsutbildning.
Sista ansökningsdag
2019-08-04
Tillsvidareanställning
Heltid

 

Kontaktperson
Tommy Hellström
Rektor 070 - 41 41 274

Fackliga företrädare
Åsa Keijser
Lärarnas Riksförbund 070 - 167 80 91

Marita Bergstöm
Lärarnas Riksförbund 070 - 289 92 12

Eva-Marie Bodin
Lärarförbundet 070 - 273 72 39