REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender
Hofors kommun - platsvarumärke

2019-06-05

-

Socionom med uppdrag som 1:e socialsekreterare till familjeenheten

Hofors kommun

 

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt – oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar. Läs mera på www.hofors.selänk till annan webbplats

Familjeenheten som arbetar med barn och ungdomsärenden 0-21 år skall förstärka arbetsgruppen med en socialsekreterare med utökat uppdrag som 1:e socialsekreterare.

Familjeenheten består i dagsläget av en 1:e socialsekreterare, 5 st socialsekreterare, 2 familjebehandlare, familjerätt och familjehemsekreterare administratör samt enhetschef.

Vi erbjuder Dig en arbetsplats med hög trivselfaktor med varierande arbetsuppgifter och där Du kan planera ditt arbete på ett flexibelt sätt.
Som socialsekreterare hos oss kan Du vara med och påverka genom att vi uppmuntrar egna initiativ till förbättringar och att driva utvecklingen framåt inom vårt område. Vi ligger i framkant vad gäller att använda tekniken i det dagliga arbetet och det är ett uppmuntrande klimat där nya idéer tas till vara.

Som ny socialsekreterare hos oss erbjuds du en grundlig introduktion och du blir en del av en positiv arbetsgrupp som arbetar aktivt för en hanterbar arbetssituation genom att stötta varandra och arbeta i team.

Socialtjänsten i Hofors erbjuder; kontinuerlig kompetensutveckling, flexibel arbetstid, extern handledning, möjlighet till friskvård, och möjlighet att arbeta hemifrån i samråd med arbetsgrupp och chef, samt en trevlig arbetsmiljö.
Som socialsekreterare i barn- och ungdomsgruppen har du egen bärbar dator som ger dig ökad effektivitet och flexibilitet i arbetet utanför kontoret.

Arbetsuppgifter

Kvalificerat utredningsarbete enligt SoL, LVU och LuL för att bedöma barn/ungdomars behov, föreslå lämpliga insatser samt följa upp insatser.
Vi använder oss av bl a. MI och Signs of Safety.

Arbetet bedrivs med fokus på familjen och att varn främst ska få stöd på hemmaplan. Alla utredningar dokumenteras enligt BBIC (Barns behov i centrum)

Vi söker nu ytterligare en socialsekreterare med utökat uppdrag som 1:e socialsekreterare

Som 1:e socialsekreterare för familjeenheten ingår du i enhetens ledningsgrupp tillsammans med enhetschef och 1:e socialsekreterarekollegor. Du kommer tillsammans med dina kollegor leda och fördela arbetet. Du ansvarar för introduktion, metodhandleda enskilt och i grupp och vara ett stöd i handläggning av ärenden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
Är utbildad socionom med någon form av vidareutbildning inom området.
Har flerårig erfarenhet av att arbeta med kvalificerade barn- och ungdomsutredningar inom socialtjänsten.
Är väl förtrogen med lagstiftningen inom området.

Du har god samarbetsförmåga och kan bemöta människor med respekt, att Du kan sätta dig in i andra människors perspektiv och situation, och ha förmåga att se möjligheter till förändring, att Du har en professionell mognad och är trygg och stabil, att Du är flexibel och kan ändra Dina arbetsmetoder efter verksamhetens och enhetens behov. Du behöver kunna planera och organisera ditt arbete på ett strukturerat och effektivt sätt samt ha lätt för att uttrycka dig tydligt och enkelt i tal och producera skriftligt material av hög kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Körkort erfodras då arbete medför resor.
Erfarenhet krävs.
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde efter överenskommelse
Ansök senast: 2019-07-31
Referensnummer: 61/19

 

Kontaktpersoner
Heidi Bergström
Enhetschef
079 - 072 99 00

Annelie Klang
1:e soc sekreterare, Barn och familj
070-167 08 80

Facklig företrädare
Emma Lundin
Vision
070 - 086 03 02

Övrigt

OBS! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hofors kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

OBS! Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.