REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender
Hofors kommun - platsvarumärke

2019-05-09

-

Ekonomichef till Hofors kommun

Hofors kommun

 

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt – oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar. Läs mera på www.hofors.selänk till annan webbplats

Arbetsuppgifter

Vi söker en ekonomichef som vill arbeta i en mindre kommun där beslutsvägarna är korta, påverkansmöjligheterna är större och "tillsammans" är ett ledord. Du kommer alltså ha stora möjligheter att förbättra denna del av världen genom att koppla ihop arbetet med ekonomi, politisk styrning och verksamhetsutveckling. Din del av helheten är att strategiskt och operativt som ekonomichef leda arbetet med kommunens övergripande ekonomiarbete genom din avdelning, tillsammans med kommunens ledningsgrupp och i samklang med den politiska styrningen. Dina verktyg för detta är exempelvis budget- och prognosarbete, uppföljning samt upprättande av delårsrapporter och årsredovisning. Men i din roll ansvarar du även för den strategiska ekonomistyrningen i kommunkoncernen.

Organisatoriskt ingår du i kommunledningsgruppen och rapporterar till kommunchef. Du har direkt personalansvar för fem medarbetare på ekonomifunktionen. Vi tror att du brinner för att koppla ihop lagar och regler med den kommunala styrningen. Därför är kommunens framtidsstrategi, värdegrund och personalpolitiska program nästan lika viktiga som lagen om kommunal redovisning.

Kvalifikationer

Vi söker dig med universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi alternativt annan akademisk utbildning eller erfarenhet som är likvärdig. Du har flera år arbetat strategiskt och övergripande med verksamhetsplanering och ekonomisk styrning i en större organisation. Du har gärna erfarenhet av chef- och ledarskap. Det är mycket meriterande om erfarenheten är från kommunal sektor eller annan politiskt styrd verksamhet.

För att trivas i rollen och lyckas med uppdraget tror vi att du är bra på att:

• Samarbeta genom att främja och utveckla andras idéer och dela med dig av din information och expertis.

• Driva nya initiativ inom och utanför ramarna för ditt eget arbete, samtidigt som du självständigt söker upp nya utmaningar inom arbetet. Samt på egen hand initierar aktiviteter och projekt.

• Tar fram kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska, förutser problem och utvecklar alternativa planer och integrerar kort- och långsiktiga mål med helhetsbilden.

• Förutser problem och analyserar situationer för att identifiera ologiska lösningar och inkonsekvens. Samtidigt som du utvecklar effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem och ser till helheten och tar hänsyn till övergripande aspekter i prioriteringar.

• Med god kommunikativ förmåga styra verksamheten på ett sätt som skapar delaktighet och engagemang.

En säkerhetsprövning kommer att genomföras.

Erfarenhet krävs.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Ansök senast: 2019-06-09

Referensnummer: 44/19
Ange löneanspråk

 

Kontaktperson

Jonatan Alamo Block
Kommunchef

070 - 086 00 47

Fackliga företrädare

Emma Skoog
Ledarna

079 - 072 90 82

Emilie Lindberg
Vision

070 - 086 02 70

Övrigt

OBS! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hofors kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.