REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender
Hofors kommun - platsvarumärke

Text

2019-04-05

-

Förskollärare

Hofors kommun

 

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt – oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar. Läs mera på www.hofors.selänk till annan webbplats

Vi söker nu 3 förskollärare till Södra förskolan som är en Reggio Emilia inspirerad enhet. Vår enhet består av förskolorna Eken, Regnbågen och Kanaljen.
Inom enheten har avdelningarna stöd av pedagogista och ateljerista.

Hofors Kommun satsar aktivt på förskola, skola och fritidshem. Huvudmålet är att förbättra resultaten och att tända ett livslångt lärande.
Barn och utbildningsnämnden har tagit ett inriktningsbeslut att 2020 följa Skolverkets rekommendationer gällande barngruppernas storlek. Barnantalet i kommunen har ökat så under hösten planeras det att påbörja bygget av en ny förskola inom enheten.

Kommunen har en omfattande satsning på IT utveckling, vi använder lärplattformen Pluttra.
Kommunen deltar också i olika utvecklingsprojekt. Vi har samverkan med Högskolan Dalarna där vi är partnerförskola och Högskolan Gävle.

Vi har arbetskläder för alla väder, allt från regnkläder och gummistövlar till vinterkläder med vinterstövlar, fria pedagogiska måltider, barnfri tid, all personal har en egen iPad.

Välkommen att bidra till fortsatt utveckling med din entusiasm, din erfarenhet och din kompetens!

Arbetsuppgifter

Du som söker till oss kommer att arbeta utifrån Förskolans Läroplan, Lpfö 18. Vi strävar efter att arbeta projektinriktat med ett utforskande arbetssätt. Vårt gemensamma tema nu är Hållbar utveckling. Vår målsättning är att våra miljöer ska vara tillgängliga för barn och innehålla ett varierat material. Barnen ska ha möjlighet att uttrycka sig genom många olika estetiska uttryckssätt. Vi arbetar i både små och stora grupper där barnen får arbeta utifrån sina förutsättningar, intressen och behov.
Pedagogisk dokumentation används som verktyg för att synliggöra barns utveckling och lärande.
Vi möts inom enheten i flera olika pedagogiska grupper.

Vi deltar i ett nätverk utanför vår enhet. Det är ett nätverk "För hållbar framtid" som startats av Reggio Emilia institutet och deltar gör vår region i Mellansverige (från bl.a.. Hofors - Sigtuna - Västerås)

Nyutexaminerade förskollärare erbjuds stöd under ett år av en mentor. Som nyanställd kommer du även att få en introduktion vid tre tillfällen i vår verksamhet.

Kvalifikationer
Förskollärarexamen
Erfarenhet krävs.
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-04-25
Referensnummer: 20/19
Ange löneanspråk

 

Kontaktperson

Sonnie Eklund
Förskolechef
070 - 41 41 289

Facklig företrädare

Eva-Marie Bodin
Lärarförbundet
070 - 273 72 39

Övrigt

OBS! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hofors kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.