REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender
Hofors kommun - platsvarumärke

2019-03-06

-

Trädgårdsmästare

Arbetsmarknad och integration Hofors kommun

 

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt – oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar. Läs mera på www.hofors.selänk till annan webbplats

AMI är kommunens arbetsmarknadsenhet. Vi är samlokaliserade med Arbetsförmedlingen och försäkringskassan. Vi arbetar med kvalitativa insatser och sysselsättning för personer med försörjningsstöd, integrationsstöd, socialmedicinska handikapp och deltagare som är inskrivna i arbetsmarknadspolitiska program.

I Hofors kommun bygger man två stycken växthus på sammanlagt 1200 kvadratmeter med tillhörande café som kommer att stå färdigt under april 2019. Växthusen kommer att vara en del av AMI:s verksamheter. I Växthusen kommer vi att bedriva arbetsmarknadsinsatser och ta emot deltagare för arbetsträning, praktik, språkträning med mera där odling, hälsa, trädgård och natur är det dagliga inslaget i aktiviteterna.

Arbetsuppgifter

Som Trädgårdsmästare kommer du att arbeta med odling kombinerat med coachning och vägledning för målgruppen som står långt ifrån arbetsmarknaden och behöver extra stöd i sina studier och vägledning i sitt jobbsökande för att lättare komma vidare mot självförsörjning och välmående.

Detta arbete görs i nära samarbete med Arbetsförmedlingen, Skolan Socialtjänsten, LSS och Integrationsenheten inom kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning i växthusodling, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom yrkeskompetens.

Utbildning eller erfarenhet av arbete med människor som behöver extra stöttning för att komma vidare i sin utveckling mot självförsörjning och bättre hälsa.

Du ska ha lätt för att samarbeta med andra, kunna ta egna initiativ, planera och ansvara för aktiviteter och odling samt vara driven i vårt arbete. Det är av värde om du har vana av projektarbete, har ett upparbetat kontaktnät inom arbetsförmedling, skola och företag.

Gärna flerspråkig.
Besluts- och handlingsförmåga, även i situationer med hög arbetsbörda.
Erfarenhet krävs.
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-31
Referensnummer: 14/19
Ange löneanspråk

Kontaktpersoner
Stefan Carlehäll
Områdeschef för arbetsmarknad och integration
070 - 28 99 221

Fackliga företrädare
Kristina Karlsson
Kommunal
0290 - 77 18 07

Emilie Lindberg
Vision
070 - 086 02 70

Övrigt

OBS! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hofors kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

I