2 december

Vi har kommit till lucka två och det har blivit dags att presentera den andra företagaren i vår julkalender.
Bakom dagens lucka döljer sig Madelén Marklund, en av ägarna av Marklunds Betongprodukter AB tillika ordförande i Företagarna Hofors.

När Företagarna Hofors höll årsmöte den 21 mars i år valdes Madelén Marklund, Marklunds Betongprodukter AB, till ny ordförande i föreningen.
Madelén blev då den första kvinnliga ordföranden för Företagarna Hofors genom tiderna.
- Det är ett väldigt fint förtroende att bli vald till ordförande och det ska jag vårda, säger Madelen Marklund.
Något som den nye ordföranden såg som en stor utmaning och som man behövde lägga ner stort arbete på är att värva nya medlemmar.
- Det kan vi göra på olika sätt men att informera om verksamheten på de frukostträffar och bussresor vi anordnar tror jag är ett bra sätt att synas. Men det så klart en utmaning att hålla i dem också. I övrigt gäller det att synas på såväl lokala som regionala arrangemang, till exempel när Årets Företagare ska utses.

Madelén Marklund driver Marklunds Betongprodukter tillsammans med sin man Magnus. Företaget startade redan 1944 av Magnus farfar.
Idag är man åtta anställda i företaget och för tre år sedan invigde man den största satsningen i företags historia – nämligen en ny gjuthall på runt 1 000 kvadratmeter och en takhöjd på tio meter.

8
21
17
5
14
20
19
9
1
2
7
23
6
11
4
18
3
24
13
15
10
16
12
22