1 december

Vi öppnar den första luckan i 2019 års upplaga av julkalender för Hofors kommun.
För andra året är temat företagare som varit verksamma under året och först ut är företagarna som i år utsågs till Årets företagare i Hofors kommun – nämligen Bror Holmstedt och Mats Holmstedt som äger Horisonterra.

"Horisonterra har tack vare lång erfarenhet och rätt utrustning blivit ledande inom branschen i hela Sverige. Borrning är i dag ett snabbt sätta att dra ledningar, utan onödiga schaktmassor. Det tjänar både vi och miljön på. Horisonterra har kunskapen och utrustningen för alla tänkbara situationer. Berg, sten och lera.".
Så löd motiveringen när organisationen Företagare utsåg Bror Holmstedt och Mats Holmstedt till Årets företagare i Hofors tidigare i år.
Om att bli Årets företagre säger Bror så här;
- Hade väl egentligen inte en tanke på att vi skulle kunna vinna, men det var riktigt hedrande att få ta emot den utmärkelsen. Sen så var Hoforsgalan en trevlig tillställning också.

Horisonterra är företaget som har sitt säte i Gammelstilla, men sina kunder över hela landet.
Företaget har specialiserat sig på borrning under väg och mark och om man borrar i berg, sten eller lera spelar ingen roll då företaget har utrustning och lösningar som passar det mesta. Företaget använder sig av tekniker som hammarborrning, styrd borrning, styrd AT-borrning och jordraket.
Horisonterra bildades 2004 och har idag 15 anställda.

8
21
17
5
14
20
19
9
1
2
7
23
6
11
4
18
3
24
13
15
10
16
12
22