REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender

23 december

Dan före doppare-dan och vi har kommit till näst sista luckan i vår julkalender.
Idag vänder vi blickarna mot företagarhuset på Faluvägen 29 då vi hittar Svensk Webbhandels ena delägare Pelle Jonsson bakom luckan.

Det började i en lokal i Torsåker för snart tolv år sedan. Då bildade Mattias Johansson och dagens företagare i julkalendern – Pelle Jonsson- Svensk Webbhandel AB.

En kort tid huserade de i Torsåker, flyttade till Böle industriområde och sedan tre år tillbaka har de hoforskontoret på Faluvägen.
- Vi har fem anställda på kontoret i Hofors och fyra på vårt kontor i Sundsvall.

Pelles företag arbetar med specialanpassad webbutveckling. De bygger webbutiker och webblösningar efter kunders önskemål helt enkelt.
- Det är nog det som är det roligaste med att driva det här företaget. Att få höra kunders problem och lösa problemen i en webbmiljö.

Bäst med att vara egen företagare är enligt Pelle att få gå sina egna vägar.
Pelle och Mattias utsågs till årets företagare i Hofors kommun 2012 och två år efter var de ett av länets 120 mest framgångsrika företag.

Hur ser framtiden ut?
- Bra. Vi vill utöka och söker just nu en säljare till.

Förutom att driva företaget Svensk Webbhandel är Pelle även med i styrelsen för Mellansveriges E-handelscentrum där man flera gånger per år bjuder in till föreläsning. Närmast väntar två föreläsningar i vår där Jonas Klingström, produktionschef på det digitala utbildningsföretaget Hariett föreläser samt Arne B Andersson berättar om Amazons etablering i Sverige.

8
21
17
5
14
20
19
9
1
2
7
23
6
11
4
18
3
24
13
15
10
16
12
22