REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender

22 december

En naturlig träffpunkt mitt i byn dit gammal som ung kommer.
Så kan man kort och gott beskriva Torsåkers Mack och fritid.
Företaget drivs av tre delägare och i dagens lucka hittar vi en av dem. Närmare bestämt Louise Larsson.

Torsåkers Mack och fritid togs över av Björn Larsson och Sonny ”Sompa” Björtoft i maj 2005. Tre år senare fick dom en tredje delägare i företaget och det är hon – Louise Larsson – som döljer sig bakom dagens lucka.

Torsåkers Mack och Fritid är sedan några år tillbaka en Gulfstation, men i folkmun kallas verksamheten kort och gott ”macken”.
– Det har blivit en samlingspunkt i byn, gammal som ung kommer hit och fikar och pratar. Vill man träffa folk kan man komma hit, den finns alltid någon att prata med, säger Louise.
Mackdelen, bensin, tillbehör och servering med allt vad det innebär är den största delen i företaget. Men man hittar också en hel del andra bitar i verksamheten.
- Vi har jakt- och fiskegrejer, tvätthall, vi utför däckomläggningar, hyr ut släpvagnar, säljer cyklar och gräsklippare för att nämna några saker. Är det en fin sommar brukar fiskesakerna sälja bra.

På frågan om hur en vanlig dag på jobbet ser ut svarar Louise att det är något hon också brukar fundera på.
- Det finns nog ingen vanlig dag här, det är svårt att planera fullt ut. Det beror helt och hållet på hur många kunder som kommer. På sommaren kommer det dessutom väldigt mycket turister förbi, vilket är kul.

8
21
17
5
14
20
19
9
1
2
7
23
6
11
4
18
3
24
13
15
10
16
12
22