REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender

19 december

Han tycker om att verka men inte synas, han är en föreningsmänniska i själ och hjärta och han brinner för att handeln i Hofors ska finnas kvar och utvecklas.
Han är dessutom övertygad om att gräset inte är grönare någon annanstans än i Hofors.
I lucka nummer 19 hittar vi Tobbe Johansson som äger och driver Hoforsbladet.

Med en bakgrund inom detaljhandel, bland annat som butikschef på Din Sko i Stockholm, som säljare på Arbetarbladet och som butikschef på Team Sportia fick han 2005 frågan att ta över det lokala annonsbladet Hoforsbladet.
Han svarade ja och sedan dess är det Tobbe Johansson som äger och driver ”bladet” som han själv kallar det.
Tobbe själv säger att han är en föreningsmänniska i själ och hjärta och förstår vikten av ideellt arbete. Många föreningar i Hofors kommun har haft Tobbe med i arbetet på något sätt. I olika omgångar i föreningen Marknadsgruppen som arbetat för den årliga Bessemerfesten i Hofors centrum.
Att handla lokalt och värna om de handlare som finns och som satsar på nytt är också en fråga som ligger denna företagare varmt om hjärtat.

Hur ser du på framtiden för handeln i Hofors?
- Det ser tufft ut, de butiker/branscher som försvinner kommer vi nog aldrig att få tillbaka. Det är väl orter i Hofors storlek som drabbas nu i handelns ”utveckling” med pressade marginaler.

Det blir än viktigare att handla lokalt för att rädda så många arbetstillfällen som möjligt.

8
21
17
5
14
20
19
9
1
2
7
23
6
11
4
18
3
24
13
15
10
16
12
22