REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender

18 december

I tio år har Per-Erik ”Peppe” Jansson haft hand om driften på ICA Tor-Center.
Butiken har dock varit i familjen betydligt längre än så då det var Peppes morfars far som startade den i Berg i början av 40-talet, då med namnet Janssons chark.

 

Det började med Janssons chark hemma på gården i Berg av Peppe Janssons morfars far. Hans mormor och morfar tog så småningom över, då med butik i Hästbo och filial i Torsåker. Peppes mamma Siv och moster Gerd tog över 1986 och sedan tio år tillbaka är det Peppe själv som står för driften – inte av Janssons chark, men av ICA Tor Center som företaget nu heter.
Ett riktigt familjeföretag med andra ord.

1981-82 byggdes fastigheten som butiken finns i nu i centrala Torsåker och sedan Peppe tog över har en hel del hänt.
- Vi har byggt om hela butiken invändigt, bytt kylsystem, effektiviserat och moderniserat, bytt lysrör och byggt om pantrummet.

ICA Tor Center är en ICA Nära-butik och har varit det sedan ICA kategoriserades.
- ICA Nära har en generellt hög servicegrad, man anpassar sortimentet utifrån kunderna och försöker ha en lokal inriktning. Här hittar man alltifrån symaskinsolja till julmust, det beror på vad som efterfrågas.
Idag är det elva personer som arbetar i butiken som förutom ICA-butik är en servicepunkt där man bland annat är ombud för Apoteket, Svenska Spel, ATG och DHL. De senaste åren har man utvecklat verksamheten med att erbjuda matkassar och online-handling.
- Det händer saker hela tiden. Just nu arbetar vi mycket med rutiner över lag, det är en del i effektivisera arbetet. Det stora som ligger framför oss är de nya köldmediereglerna och allt vad det kommer att innebära när de träder i kraft 2020.

8
21
17
5
14
20
19
9
1
2
7
23
6
11
4
18
3
24
13
15
10
16
12
22