REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender

16 december

Den 23 januari 2015 besökte han Hofors och den dåvarande sushirestaurangen som visade sig ha stängt.
Tanken föddes att öppna en egen sushirestaurang i lokalerna och den första mars samma år blev det verklighet.
Sedan dess har han hunnit byta till större lokaler och driver även ett hotell.
Bakom dagens lucka gömmer sig Erdenejargal Bataa.

Erdenejargal Bataa, eller Eenee som han kort och gott kallas, öppnade Sodon Sushi i Hofors i mars 2015. I de första lokalerna erbjöd han sushi och koreansk/japansk-inspirerade varmrätter och hade plats för 30 sittande gäster.
Ganska tidigt efter öppnandet insåg Eenee att han ville ha lokaler som låg mer centralt men framför allt var större till ytan.
Redan den 3 augusti samma år öppnade han en nyrustad restaurang-den här gången under samma tak som Hotell Bergsmannen och han utökade sina varmrätter med svensk husmanskost och så småningom även á la carte.
Sedan en tid tillbaka är det även Eenee, tillsammans med sin fru Udval, som driver Hotell Bergsmannen och varje år vid Bessemerfesten flyttar han ut verksamheten i ett stort partytält.
After work, direktsända fotbollsmatcher under VM och diverse olika uppträdanande är några av aktiviteterna som erbjudits i restaurangen det senaste året.

8
21
17
5
14
20
19
9
1
2
7
23
6
11
4
18
3
24
13
15
10
16
12
22