REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender

13 december

För tre år sedan bildade han, tillsammans med sin kollega, företaget HVG-gruppen och köpte Forsmanshuset i centrala Torsåker.
Forsmanshuset rymmer idag både företag och privatpersoner. Sedan tidigare driver han även två företag inom IT-branschen.
I januari i år startade han ett nytt företag tillsammans med sin sambo och idag driver man Torsåkers Kött AB, som gör en ekologisk satsning på kött av högsta kvalitet. Man räknar med att ha ett djurbestånd på runt 200 om ett par år.
I dagens lucka hittar vi Mikael Sehlberg.

I januari 2018 startade Mikael Sehlberg och hans sambo Linda Granberg Torsåkers Kött AB.
Företaget har de hemma på Mikaels föräldragård i Hoo strax utanför centrala Torsåker:
I Torsåkers Kött finns ett bestånd av Rödkullor – närmare bestämt 69 djur i dagsläget.
– Rödkullan är en mjölkras som vi föder upp som dikor och vi har redan nu kontakt med restauranger som är intresserade av djuren vi föder upp. Rödkullan har ett väldigt fint och eftertraktat kött. Vi kommer naturligtvis att fortsätta att sälja kött till privatpersoner i närheten också!
69 djur idag, men de räknar med att ha runt 200 djur om ett par år.
– Men det kräver lite arbete med gården först, vi måste antingen bygga ut ladugården eller bygga vindskydd, vi har plats för ungefär 100 djur idag. Det är godkänt för fler, men vi vill att de ska ha betydligt mer utrymme än vad reglerna kräver, för att de ska ha det så bra som möjligt. Vårt syfte och mål är att erbjuda kött från djur som lever bra liv, därför får de också gå ute året om, förutsatt att vädret tillåter det.
Just nu är det Mikael som arbetar i företaget, men i framtiden har man önskemål om att utöka verksamheten med fler.

– Inom en inte alltför avlägsen framtid tänker vi bygga ett styckeri, så att vi själva får kontroll över den delen också.

8
21
17
5
14
20
19
9
1
2
7
23
6
11
4
18
3
24
13
15
10
16
12
22