REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender

12 december

Vi har kommit halvvägs i vår digitala julkalender och den här dagen vänder vi blickarna mot Torsåker och tittar närmare på Hofors kommuns okrönta revydrottning.
Mitt i centrala Torsåker hittar ni salongen där Pia Möller- Andersen huserar.

I Forsmanshuset mitt i Torsåker hittar man flera företagare. Här finns bland annat Motiveramera och Torsåkers Kött AB, men det är Pia Möller-Andersen med sitt företag P.I. A som vi hittar i kalenderlucka nummer 12.
Att besöka Pias frisersalong är en upplevelse i sig och ser man sig omkring hittar man alltifrån en konstig vägg, som visar just konst, till cykeldetaljer som minner om den verksamhet som tidigare fanns i lokalen - en velocipedaffär.
Pias frisersalong fungerar också som en möteslokal och här arrangeras alltifrån företagarträffar till surströmmingsmiddagar. Det har också hänt att brudpar gift sig i lokalen med Pia som vigselförrättare, ett uppdrag hon haft tidigare.
Varje år bjuder Pia in till revy i Torsåkers bygdegård och här har besökarna fått följa med på flygresor med TorsåkAir, det har varit Saloon och nu i år var det Rune som bjöd in i sitt garage. Lokala kändisar och rikshändelser har gestaltats på scenen-allt utfört med en glimt i ögat.
På fredagar kan man ibland höra Pias stämma på P4 Gävleborg då hon vikarierar för Hasse Persson i Sök och Finn.
Ibland tar hon även sin sax och kam och beger sig till Klaragården i Stockholm för att bjuda på klippningar till hemlösa kvinnor.
Kort och gott. Pia är en företagare med många strängar på sin lyra.

8
21
17
5
14
20
19
9
1
2
7
23
6
11
4
18
3
24
13
15
10
16
12
22