REGISTRERA DIG FÖR NYHETSBEVAKNING!

Registrera dig och bli meddelad när vi lägger till nyheter på webbsidan. Att prenumerera på våra uppdateringar är givetvis gratis.

veckans lunch
kalender

11 december

 Entreprenör, företagsledare och föreläsare.
Han har haft en arbetskarriär som han själv kallar för gammeldags. Med andra ord – istället för att studera som planerat efter lumpen började han att arbeta och han arbetade sig uppåt.
Idag är han, bland annat, arbetande styrelseordförande i Enerco Group AB.
Bakom dagens lucka hittar vi Roger Hydén.

Roger Hydén är företagaren som flyttade till Hofors endast 14 dagar gammal, han har sett sig om en del men säger att han alltid haft rötterna kvar i Hofors kommun.
Sin arbetskarriär startade han inom GR Sanering där han även blev delägare 1993. 2006 tog han över som egen ägare och vid årsskiftet 2008/2009 sålde han företaget till Coor, arbetade kvar i sex och ett halvt år. Efter åren som anställd valde Roger att sluta, vilade upp sig några månader och gick helhjärtat in i det som Niklas Pettersson då hade startat – Enerco Group AB. Idag är Roger huvudägare och arbetande styrelseordförande i företaget.

Enerco Group AB består av fem olika bolag och har funnits sedan 2015. Företaget har idagsläget cirka 400 anställda varav cirka 140 i Hofors.
Affärsidén är att med sina tjänster och sätt att arbeta öka konkurrenskraften hos sina kunder. De värnar om säkerhet och utträttar något man är stolta över.
Just säkerheten har en stor roll hos Roger då han en kväll för 11 år sedan fick ett samtal som förändrade mycket. En anställd hade blivit levande begravd i hett rökgasstoft från en kalkugn. Om den händelsen föreläser Roger och personen som var med om händelsen, just för att lyfta vikten av säkerhetsarbete.
Förutom Enerco Group AB har Roger även företaget RH-Gruppen Holding som sedan ett par år tillbaka är ägare till Simson Power Tools AB i Hofors.

8
21
17
5
14
20
19
9
1
2
7
23
6
11
4
18
3
24
13
15
10
16
12
22